Linkbuiding SEO - ce strategii functioneaza?

Linkbuiding SEO – ce strategii functioneaza?

Sa construiesti o strategie de Linkbuiding SEO eficienta este cea mai buna modalitate de a lucra sau de a ameliora autoritatea unui site de Internet. Si daca vrei sa iti clasezi un site Web pe Google nu ai cum sa ignori importanta linkbuiding-ului, dar si necesitatea de a concepe o strategie solida care sa te ajute sa obtii legaturi de cea mai buna calitate.

Existenta unui site web este esentiala pentru orice afacere, fie ca este vorba de un start-up in devenire sau de o multinationala consacrata. Dar a avea un site nu este suficient. Pentru a avea succes, site-ul tau trebuie sa fie vizibil pentru motoarele de cautare. Aici intervine SEO si, mai exact, netlinking, cunoscut si sub numele de linkbuilding. Dar ce este netlinking-ul si de ce este atat de important pentru SEO-ul site-ului tau web?

De ce este esential sa apelezi la linkbuilding seo?

Inainte de a intra in detaliile legate de linkbuilding, este esential sa se inteleaga cum functioneaza referentierea naturala, cunoscuta mai bine sub numele de SEO.

Functionarea algoritmului Google

SEO reprezinta un ansamblu de tehnici care vizeaza sa optimizeze vizibilitatea unui site web in rezultatele motoarelor de cautare. Algoritmul de la Google, principalul motor de cautare, se bazeaza pe trei parghii principale, pentru a evalua calitatea unui site: continutul, aspectul tehnic si popularitatea. Popularitatea se poate materializa prin ansamblul de legaturi care vor recomanda site-ul tau web si ii vor conferi astfel legimitate. Aici intra Linkbuiding SEO in scena…

Google si link-urile de calitate

Google, gigantul motoarelor de cautare se foloseste de o multime de factori care vor determina calitatea unui site web. Printre acesti factori, linkurile de calitate ocupa un loc extrem de important. Legaturile, numite si backlinks sunt hyperlegaturi care arata inspre site-ul tau pornind de la alte site-uri.

Linkbuiding SEO - ce strategii functioneaza?Atunci cand un site de calitate are un link inspre site-ul tau, Google percepe acest lucru drept un vot de incredere. Cu cat vei obtine mai multe voturi de incredere, cu atat mai mult Google va considera site-ul tau drept o sursa de incredere si de informatii pretioase. In acest fel, se va ameliora pozitia ta in motoarele de cautare.

Termenul “backlink” se refera pur si simplu la un link care indica un alt site web. Practic, este vorba de acumularea de backlink-uri de calitate pe care incercam sa le obtinem atunci cand lucram la netlinking-ul unui site web.

Care sunt insa cele mai bune metode si strategii pentru a obtine aceste faimoase backlinks?

Cumpararea de backlinks

Cumpararea de backlinks reprezinta una din cele mai bune metode de a ameliora netlinkingul. Exista mai multe metode de a ajunge acolo. Se poate folosi o platforma dedicata cumparaturilor, se pot cumpara direct de la un furnizor sau a cerceta site-urile individuale unul dupa altul (ceea ce necesita mult timp si efort). Tarifele pot varia si ele foarte mult, de la un furnizor la altul. Dar, mai ales calitatea site-ului este cea care va fixa pretul unui backlink.

Ai nevoie de un Linkbuiding SEO natural. Nu prea conteaza felul in care obtii un backlink. Nu trebuie sa pierzi niciodata din vedere faptul ca trebuie sa fie cat mai natural cu putinta.

Construieste linkuri naturale pentru un linkbluiding sanatos

Alegerea site-urilor. Pentru a te bucura de un linkbuilding cat mai sanatos, trebuie sa dai dovada de bun simt si sa urmezi unele recomandari:

  • Pozitioneaza linkurile in cadrul unui continut redactional dens si bogat in semantica.
  • Pozitioneaza linkurile pe site-uri la distanta cu metrici seo inalte si curate.
  • Nu pozitiona niciodata link-urile pe zone ale unui site care nu au continut editorial (footer-ul site-ului, coloane laterale care contin putin text si multe link-uri etc.).
  • Nu pozitiona linkurile pe site-uri cu foarte putin continut si care contin multe linkuri de iesire
  • Nu pozitiona linkurile pe site-uri a caror tema generala nu este relevanta pentru site-ul tau.

Alegerea subiectelor. In mod ideal, fiecare backlink ar trebui sa fie inserat in cadrul unui text unic, special creat cu aceasta ocazie. Cu alte cuvinte, daca obtii 10 backlinks va trebui ca fiecare sa fie inserat intr-un text diferit. Asta implica gasirea pentru fiecare link un nou subiect de articol.

Alegere ancorelor. Si aici varietatea este cea mai importanta. Dar sa fii cat mai aproape de cuvintele cheie pe care vrei sa le optimizezi. Daca vei comanda 20 de backlinks cu aceeasi ancora in mod sistematic, Google isi va da seama de asta.

Ai nevoie de un linkbuilding cat mai autentic

Tematica trebui deci sa fie cat mai apropiata cu a site-ului tau. Nu trebuie sa fie identica, ci sa aiba o tematica vecina sau cat mai apropiata.

De exemplu, ar putea fi un link SEO intre un site dedicat crearii de site-uri web si un site dedicat tiparirii de carti de vizita. Subiectele nu sunt identice, dar nu sunt atat de indepartate si sunt cel putin complementare.

La fel de important este sa devii o autoritate in domeniul tau de expertiza.

Aceasta este probabil una dintre cele mai nobile strategii pentru a produce netlinking natural. Este vorba de a deveni o autoritate in domeniul tau de expertiza. Pentru a face acest lucru, trebuie sa devii un adevarat expert in domeniul tau. Trebuie sa produci continut editorial aprofundat care sa adauge o mare valoare adaugata pentru cititori. Utilizatorii de internet ar trebui sa poata gasi ghiduri, tutoriale si carti electronice pe site-ul tau si vor putea sa se bazeze pe continutul tau editorial pentru a rezolva probleme importante.

In aceasta configuratie, internautii te vor rasplati cu backlink-uri spontane care au o dimensiune absolut naturala.

Call Now Button