Tot ce trebuie sa stii despre newsletter WordPress

Tot ce trebuie sa stii despre newsletter WordPress

Sute de miliarde de e-mailuri sunt trimise in fiecare zi in intreaga lume, iar o buna parte dintre acestea sunt buletine informative, pe care utilizatorii de internet sunt intotdeauna dornici sa le primeasca. Asadar, pentru a-ti fideliza clientii si a-ti creste vanzarile, de ce sa nu iti lansezi propriul newsletter? Descopera tot ce trebuie sa stii despre crearea unui buletin informativ WordPress.

In ziua de azi, companiile sau magazinele online folosesc o serie de metode extrem de eficiente pentru a pastra legatura cu clientii si utilizatorii web. Una din aceste optiuni este crearea unui site web care sa includa un newsletter. WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a continutului de pe piata, datorita faptului ca este extrem de usor de utilizat. Asadar, ce este newsletter WordPress? Care sunt beneficiile acestuia? Care sunt cele mai bune buletine informative WordPress pe care le poti folosi? In acest articol vom raspunde la toate aceste intrebari.

Ce trebuie sa stii despre newsletter WordPress?

Termenul de newsletter provine din limba engleza si se traduce prin buletin informativ sau scrisoare de informare. Rolul unui newsletter este acela de a raspunde prin e-mail la diferite subiecte, noutati si interese proprii ale companiei. Pentru a face acest lucru, se foloseste lista de contacte deja colectata. Newsletter WordPress acopera, de asemenea, tot ceea ce tine de ofertele comerciale si promotionale. Un newsletter este trimis in general in patru moduri diferite:

  • Saptamanal;
  • Zilnic;
  • Trimestrial;
  • Lunar;

Formatele trimise abonatilor la newsletter wordpress sunt urmatoarele:

  1. Format HTML/CSS care poate fi citit de un webmail sau de un program de e-mail.
  2. Format text simplu care poate fi afisat intr-o casuta postala.

De ce sa creezi un newsletter WordPress?

Buletinele de stiri par a fi un instrument de marketing prin e-mail invechit in zilele noastre, folosit doar de companiile mai putin moderne. Dar este una dintre metodele de comunicare cu unul dintre cele mai mari randamente ale investitiei.

Tot ce trebuie sa stii despre newsletter WordPressCrearea unui newsletter va permite sa beneficiezi de o serie de avantaje, atata timp cat comunicarea ta respecta bunele practici generale. Iti creezi o lista de abonati fideli, pe care ii poti recompensa in viitor, incurajandu-i sa revina mereu pe site-ul tau. De asemenea, iti poti creste vanzarile prin comunicare si promotii specifice, adaptate fiecaruia dintre abonati.

Care sunt avantajele oferite de newsletter wordpress?

Dupa cum spuneam si mai sus, newsletter wordpress permite site-ului unei companii sa tina legatura cu angajatii sai dar asta nu este totul. A folosi newsletter wordpress vine cu o serie de avantaje deloc de neglijat:

  • Ii ajuta pe cititorii tai sa ramana informati deoarece este posibil ca acestia din urma sa fi ratat unele articole importante pe care intentionezi sa le prezinti.
  • Te ajuta sa directionezi mult mai eficient traficul deoarece functioneaza pe baza de abonament. Un cititor care ne aboneaza la newsletter indica faptul ca este interesat de continutul tau.
  • Un newsletter ii convinge pe cititorii tai sa iti viziteze site-ul din nou. Faptul ca ii faci pe primii tai vizitatori sa se aboneze te va ajuta sa ii transformi in vizitatori obisnuiti.
Cate pluginuri pentru newsletter WordPress exista?

Site-urile web sunt extrem de raspandite in zilele noastre iar unele din ele primesc milioane de vizite in fiecare zi. De aceea, daca doresti sa cresti vizibilitatea si traficul site-ului tau web pentru a obtine mai multi vizitatori si, implicit, clienti, te sfatuim sa creezi un newsletter wordpress. Poti face acest lucru prin instalarea unui plugin. Cu toate acestea, exista mai multe astfel de pluginuri pe piata. Noi le-am selectat mai jos pe cele mai eficiente.

Sendinblue

Sendinblue este conceput pentru a te ajuta sa dezvolti strategia de marketing si de direct mail, ghidandu-te din panoul de administrare WordPress. Acesta iti permite sa asimilezi rapid continutul in functie de criteriile pe care le-ai definit pentru a-ti reprezenta compania prin trimiterea de e-mailuri intr-un mod acomodat precum si urmarirea si coordonarea campaniilor contactelor tale. Mai mult, singura conditie de a-l utiliza este sa ai un cont dedicat Sendinblue.

Hubspot

Hubspot utilizeaza logica CRM pentru a-ti trimite newselttere. Este foarte simplu de utilizat, asa ca nu trebuie sa ai cunostinte de informatica pentru a o face.

Instrumentul de gestionare a relatiilor cu clientii (CRM) iti permite, de asemenea, sa combini diversele functii traditionale cu platforma de inbound marketing si cele de e-mail.

MailPoet

Daca nu doresti sa pastrezi interfata ta poti opta pentru MailPoet. Acest tip de plugin WordPress consta in trimiterea newsletterului cu mai multe sabloane pe care le-ai selectat precum si in analiza trimiterii e-mail-urilor. Cu toate acestea, pentru a imbunatati automatizarea va trebui sa platesti o taxa de abonament dar MailPoet WordPress este disponibil doar in limba engleza.

MailChimp

Plugin-ul MailChimp se integreaza direct in WordPress. Are o interfata usor de utilizat si ofera un serviciu gratuit de newsletter pentru pana la 2.000 de abonati, cu un numar maxim de 12.000 de e-mailuri pe luna. Singurul dezavantaj este ca logo-ul MailChimp apare in partea de jos a e-mailurilor.

Usor de configurat, MailChimp simplifica gestionarea listei de abonati, care poate fi importata sub forma de fisier text sau CSV si segmentata pentru a trimite campanii tintite. Instrumentul ofera o gama de sabloane cu raspuns complet, programarea e-mailurilor si urmarirea statistica avansata a indicatorilor cheie, cum ar fi “Cine a deschis buletinul informativ si de cate ori” sau “La ce ora din zi a fost cel mai citit buletinul informativ”.

Abonamentul MailChimp Premium, destinat site-urilor cu un volum mare de mailuri, porneste de la aproximativ 250 de euro pentru gestionarea a 10.000 de contacte.

Call Now Button